Αλ. Τσίπρας: Είμαστε στο μέσο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 12:21
UPD:12:42
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Είμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, συμπληρώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη τόσο για τις δυσκολίες, όσο και για τη σκληρή στάση που θα συναντούσε.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη καμπή της διαπραγμάτευσης, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτόν τον κάβο, που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία όπως «η ανάταση που υπάρχει στη χώρα μας, η ελπίδα αλλά και η πατριωτική περηφάνια που έχει δημιουργηθεί». Όπως είπε, υπάρχουν και άλλοι δύο παράγοντες που βοηθούν την ελληνική πλευρά και αυτοί είναι αφενός οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν το δίκιο της Ελλάδας και η θετική στάση από μια σειρά άλλων χωρών.

Η ΑΥΓΗ

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις δυσκολίες. Εξέφρασε δε την ελπίδα να πετύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης, η οποία, όπως επεσήμανε, είναι πάρα πολύ σημαντική για την Ελλάδα. «Η ελπίδα, η προσμονή του λαού μας είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω όλα να πάνε καλά για να δει καλύτερες μέρες», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή