Ανήσυχη η Ιταλία, ζητεί δράση κατά του Ι.Κ. στη Λιβύη

Φόβοι για συμμαχία της οργάνωσης με Λίβυους ισλαμιστές
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 11:54
UPD:15:55
EPA/CLAUDIO PERI

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για «προφανέστατο κίνδυνο» οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ενωθούν με τοπικές ισλαμιστικές πολιτοφυλακές της Λιβύης και με εγκληματικές τοπικές συμμορίες και να ελέγξουν τη χώρα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Ιταλία απηύθυνε στη διεθνή κοινότητα, την Τετάρτη, την πλέον έντονη προειδοποίησή της για τον κίνδυνο τον οποίο αποτελεί η δράση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο από το Ιράκ και τη Συρία έχει επεκταθεί στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών κρατών.

Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για «προφανέστατο κίνδυνο» οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ενωθούν με τοπικές ισλαμιστικές πολιτοφυλακές της Λιβύης και με εγκληματικές τοπικές συμμορίες και να ελέγξουν τη χώρα.

EURONEWS

Προειδοποίησε ακόμη ότι ο χρόνος για τη διεθνή κοινότητα, πριν υπάρξουν μη αναστρέψιμες εξελίξεις, τελειώνει, καθώς η Λιβύη αντί να κινείται προς τη σταθερότητα, διολισθαίνει προς το χάος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή