Παραμένει η ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 20:38
UPD:20:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Παραμένει η ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα όπου δύο νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε οικίσκους στον τομέα Α.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν να κλείσει το κέντρο κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι.

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει ακόμη μια πυρκαγιά σε ένα ακατοίκητο κοντέινερ, η οποία ωστόσο τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο. Οι πρώτες πληροφορίες απέδιδαν το συμβάν σε έκρηξη θερμοσίφωνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με κοινή δήλωση τους ανακοίνωσαν σειρά ριζικών αλλαγών που αφορούν στους αλλοδαπούς οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης.

Διαβεβαίωσαν για την άμεση απόλυση αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης, καθώς και το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανοιχτή δομή φιλοξενίας λόγω του ότι είναι αστυνομική υπηρεσία.

Ειδικότερα για το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα,  ανέφεραν ότι προετοιμάζεται το κλείσιμο της δομής με σταδιακή εκκένωση των χώρων και τονίζεται ότι «ενδιαμέσως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα (υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα, ρουχισμός, διατροφή κ.λπ.) ώστε να μην αισθάνονται οι κρατούμενοι, όσο παραμένουν υπό κράτηση, ότι η Πολιτεία μόνο λόγια λέει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή