Τα 3/4 των Ρουμάνων θα απέρριπταν τη δημοσίευση θρησκευτικά προκλητικών γελοιογραφιών

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 15:39
UPD:15:41
EPA/CAROLINE BLUMBERG

Το 45,8% των Ρουμάνων φοβάται το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρουμανία, μετά τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

A- A A+

Το 76,9% των Ρουμάνων θα απέρριπτε τη δημοσίευση σκίτσων του τα οποία παρουσιάζουν τον Ιησού ή χαρακτήρες της Βίβλου, εάν υπήρχε πιθανότητα να προσβάλλουν τους πιστούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρουμανικού ινστιτούτου μελετών INSCOP.

Μόνο το 6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα στήριζε τη δημοσίευση οποιωνδήποτε γελοιογραφιών χωρίς όρους, καθώς πρόκειται για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Adevarul.

Το 17,1% των Ρουμάνων αρνήθηκε να απαντήσει ή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει.

Το 45,8% των Ρουμάνων φοβάται το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρουμανία, μετά τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν θα συμφωνούσαν με τη δημοσίευση σκίτσων τα οποία παρουσιάζουν τον Ιησού Χριστό, χαρακτήρες από τη Βίβλο ή τον Μωάμεθ με τρόπο που προσβάλει τις θρησκευτικές κοινότητες.

Το 40,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι και το 13,8% απάντησε ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να απαντήσει.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι το 71,9% των Ρουμάνων απάντησε ότι δεν στηρίζει τη δημοσίευση σκίτσων που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ, αν υπήρχε πιθανότητα να προσβάλουν τη μουσουλμανική κοινότητα.

Το 9,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι στηρίζει την άνευ όρων δημοσίευση γελοιογραφιών που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ, καθώς πρόκειται για το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και το 19% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή