Σίσι: Η Αίγυπτος θα απαντήσει στις αποτρόπαιες δολοφονίες των χριστιανών κοπτών

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 07:47
UPD:09:32
REUTERS/HANDOUT

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος κήρυξε επταήμερο πένθος ως φόρο τιμής τους νεκρούς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις αποτρόπαιες δολοφονίες» προειδοποίησε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, λίγη ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη γειτονική Λιβύη.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας επιβεβαίωσε ότι οι 21 Αιγύπτιοι χριστιανοί που κρατούνταν όμηροι από το Ι.Κ. θεωρούνται νεκροί.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter σε λογαριασμό μιας ιστοσελίδα που υποστηρίζει την οργάνωση. Στο βίντεο, μαχητές της οργάνωσης ντυμένοι στα μαύρα βαδίζουν πλάι στους αιχμαλώτους που φορούν πορτοκαλί στολές και έχουν δεμένα χέρια. Οι Αιγύπτιοι οδηγούνται σε μία παραλία όπου μέλη του ΙΚ τους αποκεφαλίζουν.

EURONEWS

Ο Σίσι συγκάλεσε επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, στο οποίο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Αιγύπτου στις μαζικές αυτές δολοφονίες. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος κήρυξε επίσης επταήμερο πένθος ως φόρο τιμής τους νεκρούς.

Σε ανακοίνωσή της η Κοπτική Εκκλησία εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου θα επιδιώξει την απονομή δικαιοσύνης. Το Αλ-Αζχαρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού ισλάμ, ανακοίνωσε ότι καμία θρησκεία δεν θα αποδεχόταν μια τέτοια «βάρβαρη πράξη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή