Δανία: Eκστρατεία κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 15:01
A- A A+

Εκστρατεία κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει το ακροδεξιό Κόμμα του Λαού (PPD) στη Δανία –και κοινοβουλευτικός σύμμαχος της κυβέρνησης φιλελευθέρων και συντηρητικών- ενόψει των ευρωεκλογών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός του, Πέτερ Σκάαρουπ.

Το PPD, τρίτο σε δύναμη κόμμα του δανικού κοινοβουλίου, σχεδιάζει να αναδείξει το θέμα της ένταξης της Τουρκίας ως το κύριο θέμα πολιτικής συζήτησης κατά τους μήνες που απομένουν για ευρωεκλογές.

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στους κόλπους της Ε.Ε. Από γεωγραφικής άποψης ανήκει ελάχιστα στην Ευρώπη. Είναι μια μουσουλμανική χώρα που έχει άλλες αξίες και άλλη θρησκεία από την χριστιανική Ε.Ε., μια πολύ εύθραυστη δημοκρατία, πολύ αυξημένη ανεργία και πολύ χαμηλό μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα», επισήμανε ο κ. Σκάαρουπ.

Ο κ. Σκάαρουπ κατηγόρησε τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ότι «δεν παίζει τίμιο παιγνίδι» όταν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε.. «Είναι καλύτερα η Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να πουν (στους Τούρκους) την αλήθεια: ότι δεν θα γίνουν ποτέ μέλη της Ε.Ε., και να τους προτείνουν (...) ευνοϊκές συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών για να τους εμποδίσουν να στραφούν προς τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία εμφανίζεται επίσης πολύ επιφυλακτικό όσον αφορά την ιδέα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή