Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για οικονομία - Ουκρανία συζήτησαν Κέρι – Κοτζιάς

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 11:37
UPD:15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά».

A- A A+

Για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία συζήτησαν στην χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά». Επίσης, ο κ. Κέρι «σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «συζήτησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά τη συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του πακέτου μέτρων του Μινσκ (που συμφωνήθηκε) αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών πρωτοκόλλου της 5ης και της 14ης Σεπτεμβρίου 2014».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή