Κοπεγχάγη: Ένας νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 07:31
UPD:16:44
REUTERS/SCANPIX DENMARK
A- A A+

Ένα άτομο έπεσε νεκρό από πυρά αστυνομικών κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πέντε ακόμη στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προηγουμένως ο άνδρας είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών. «Η αστυνομία άνοιξε πυρ στο σταθμό Νορέμπρο. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί. Άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας του» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε αρχικά η αστυνομία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο τραυματίας κατέληξε.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πρόσωπο αυτό συνδέεται με τις επιθέσεις, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε το ενδεχόμενο αυτό ερευνάται. Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη συνοικία Νορέμπρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές των δύο επιθέσεων.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι δύο επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας- το πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή- συνδέονται.

ΕURONEWS

Στην πρώτη επίθεση, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας χθεςμ άγνωστος γάζωσε ένα πολιτιστικό κέντρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μία εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, ο οποίος έχει επανειλημμένα δεχθεί απειλές για την ζωή του λόγω των σκίτσων του Μωάμεθ που φιλοτέχνησε το 2007. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας 55χρονος άνδρας και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Περίπου στη 1.00 (ώρα Ελλάδας) ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και κατέληξε λίγο αργότερα από πυροβολισμούς κοντά στη συναγωγή της Κοπεγχάγης. Στη ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή