Μπάσκετ: Θρίαμβος Απόλλωνα, «ανάσα» για Ρέθυμνο

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 20:04
UPD:20:34
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ

Στην Πάτρα, η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων απέφερε τη δεύτερη συνεχή και συνολικά όγδοη νίκη στο πρωτάθλημα με το άνετο 76-60 επί των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Η νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί του Άρη στην αχαϊκή πρωτεύουσα και το «θρίλερ» του Ρεθύμνου ήταν οι αγώνες που ξεχώρισαν στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής.

Στην Πάτρα, η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων απέφερε τη δεύτερη συνεχή και συνολικά όγδοη νίκη στο πρωτάθλημα με το άνετο 76-60 επί των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης.

Ο Απόλλωνας είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και δεν ανησύχησε ούτε όταν οι Πάσαλιτς, Αντεγκμπόγιε έφεραν με τρίποντα τη διαφορά στο -3 για την ομάδα τους (53-49 στο 33΄), αφού «απάντησε» με δύο συνεχή σουτ έξω από τα 6.75 ο Ελ Αμίν και η διαφορά έγινε ξανά διψήφια στο 36΄ (59-49), ενώ λίγο αργότερα πήγε στο +19 (74-55) και τα πάντα είχαν τελειώσει. 

Το Ρέθυμνο έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών, επικρατώντας εντός έδρας με 78-66 στην παράταση (58-58 κ.δ.) του Κόροιβου Αμαλιάδας. Κορυφαίοι των νικητών οι Σάφτενααρ, Φαγιέ και Κράβιτς, οι οποίοι σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ από τον Κόροιβο ξεχώρισε ο Αγγελόπουλος με 17.

Επιστροφή στις νίκες και για τον ΠΑΟΚ, μετά τις αποτυχίες σε πρωτάθλημα και EuroCup. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας του ΚΑΟ Δράμας 72-64 επί του ΚΑΟΔ, παρότι στο 37΄ ήταν μπροστά μόλις ένα καλάθι (64-62), αλλά τέσσερις συνεχείς εύστοχες  βολές του Λάνγκφορντ έφεραν το +6 (68-62) και «ξεμπλόκαραν» τους γηπεδούχους.

«Οξυγόνο» στην προσπάθεια απομάκρυνσης από την επικίνδυνη ζώνη και για τα Τρίκαλα, που εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους για να νικήσουν με 78-69 τον Πανιώνιο, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει ουραγός. Κορυφαίος των νικητών ο Χάρις με 14 πόντους, ενώ από τον Πανιώνιο πάλεψε ο Κόλεμαν με 16.

Στο «Ζηρίνειο» τέλος, μετά τις δύο συνεχείς ήττες από τους «αιωνίους» η Νέα Κηφισιά επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 68-67 του Πανελευσινιακού. Πρώτος σκόρερ της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν ο Ντέιβις με 16 πόντους, ενώ για τους «σταχυοφόρους» ο Αθανασούλας πέτυχε άλλους τόσους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις