Η πλειονότητα των Αυστριακών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 15:13
UPD:15:16
EPA/ROLAND SCHLAGER

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

A- A A+

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα προσελκύουν το ενδιαφέρον της πλειονότητας των Αυστριακών όλων των ηλικιών και ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης, ενώ το 53% φέρονται σύμφωνα με δημοσκόπηση να τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από το ευρώ.

Όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση ποσοστό 80% των Αυστριακών παρακολουθούν από τα Μέσα Ενημέρωσης την κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τον «νέο ελληνικό δρόμο» θεωρεί σωστό και υποστηρίζει το 35% των ερωτηθέντων, ενώ μια σχετική πλειονότητα 46% «μάλλον τον απορρίπτει» και ένας στους πέντε εμφανίζεται αναποφάσιστος.

Ο υπεύθυνος της δημοσκόπησης, Χέρμπερτ Κλινγκ θεωρεί ενδιαφέρον, όπως αναφέρει, το γεγονός πως μόλις το 18% των ερωτηθέντων Αυστριακών που ψηφίζουν το συγκυβερνών- με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υποστηρίζουν τον «νέο ελληνικό δρόμο» και στο ακροδεξιό, εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο εντυπωσιακό 43%, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, ερμηνεύεται με τον «κοινό εχθρό, την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αυτή υποστηρίζεται μεν μόνον από το 35% του συνόλου των ερωτηθέντων, αλλά από την πλειονότητα των ψηφοφόρων των κομμάτων του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατικό και Λαϊκό), ενώ απορρίπτεται σε ποσοστό 80% από τους ψηφοφόρους του Κόμματος των Ελευθέρων, προφανώς λόγω του πάγιου ευρωσκεπτικισμού που αυτό εκπροσωπεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή