Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 07:00
A- A A+

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στη Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 12 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργά το απόγευμα θα συννεφιάσει και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπνται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή, στη Βορειο-Ανατολική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση του καιρού απο τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή