ΑΣΕΑΔ: Δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 12:28
UPD:12:54
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε στο ΑΣΕΑΔ, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή που είχε κατακυρώσει στα... χαρτιά τον προημιτελικό κυπέλλου υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι πράσινοι, πλέον, που είχαν επικρατήσει στο ματς με 77-76, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, πιθανότατα την μεθεπόμενη Κυριακή.

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση που «τράβηκξε» αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε κάνει δεκτή την ένσταση του Ολυμπιακού και κατακύρωσε το ματς της 9ης Οκτωβρίου 2014 υπέρ των «ερυθρόλευκων»... στα χαρτιά, αν και εντός του παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με έναν πόντο (77-76).

Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν κόντρα στον ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό, όπου έχει ήδη «τσεκάρει» το πρώτο εισιτήριο ο Απόλλων Πατρών, μετά την επικράτησή του επί της Νέας Κηφισιάς. Το ΑΣΕΑΔ, παράλληλα, επέβαλλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός,  Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η ΕΟΚ, πλέον, καλείται να ορίσει την ημερομηνία του ημιτελικού, που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Πυλαίας, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει πριν λίγο καιρό την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα από το «δικέφαλο» του Βορρά.

Είναι πολύ πιθανό το παιχνίδι να γίνει στις 22 Φεβρουαρίου, καθώς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (Τετάρτη και Πέμπτη) είναι προγραμματισμένη η 17η αγωνιστική της Α1 (εμβόλιμη), ενώ υπάρχει διακοπή στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις