Ο Κόλιν Πάουελ για την επίλυση του Κυπριακού

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 07:14
A- A A+

Καταθέτοντας σε υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, εκτίμησε ότι μια συμφωνία για λύση του Κυπριακού θα γίνει δεκτή από τις δυο κοινότητες εάν εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως «δίκαια, με τις δυο πλευρές να δίνουν κάτι και να παίρνουν κάτι».

Δήλωσε επίσης πως δεν έχει υπόψη του δημοσκοπήσεις οι οποίες να τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο Ανάν μπορεί να απορριφθεί, ενώ επισήμανε το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την ελεύθερη διακίνηση που επιτράπηκε πριν ένα σχεδόν χρόνο. «Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει να επισκεφθεί φίλους από τη μια στην άλλη πλευρά της γραμμής, και να λέει στους ηγέτες «θέλουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας ο κ. Πάουελ πρόσθεσε: «Το ένστινκτό μου μου λέει ότι εάν οι Κύπριοι δουν πως οι ηγέτες τους κατέληξαν σε μια λύση στην οποία μπορούν να συμφωνήσουν, και την οποία η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει σθεναρά, και εξετάσουν τα οφέλη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση ολόκληρης της νήσου και όχι μόνο του ελληνοκυπριακού τμήματος, θα δουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να ψηφίσουν για μια τέτοια εξέλιξη» κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή