ΗΠΑ : Προσπάθειες αφοπλισμού των παρανόμων στην Αϊτή

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 07:19
A- A A+

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες στην Αϊτή διευρύνουν την αποστολή τους και προτίθενται στο εξής να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον εντοπισμό παράνομων οπλοστασίων που υπάρχουν στη χώρα, ώστε να αφοπλισθούν οι ομάδες των ενόπλων, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματικός.

Ο στρατηγός Τζέιμς Χιλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αποστολή των πεζοναυτών στην Αϊτή ανέφερε στη διάρκεια ενημέρωσης του Πενταγώνου ότι οι πεζοναύτες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις όπλων από οποιονδήποτε Αϊτινό εντοπίζουν στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς «εκτός κι αν έχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Λορενς Ντι Ρίτα δήλωσε ότι η αποτροπή των λεηλασιών στην Αϊτή δεν ήταν μέρος της αποστολής των 1600 πεζοναυτών, οι οποίοι είναι επικεφαλής της πολυεθνικής δύναμης ασφαλείας στη χώρα.

Ωστόσο ο στρατηγός Χιλ επισήμανε ότι οι πεζοναύτες έχουν πλέον εντολή να αφοπλίσουν κάθε Αϊτινό που φέρει παράνομα όπλα. «Παράλληλα αναπτύσσουμε δίκτυο πληροφοριών και μπορούμε να εντοπίζουμε αποθήκες με όπλα», πρόσθεσε ο στρατηγός Χιλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή