Ν. Κορέα : Ο πρόεδρος της χώρας για τα οικονομικά σκάνδαλα

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 07:26
A- A A+

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Ρο Μου-χιουν, εξέφρασε τη λύπη του σήμερα για το σκάνδαλο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, στο οποίο εμπλέκονται πολλά μέλη της κυβέρνησης, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο, ο Ρο υποστήριξε ότι μετά την εκλογή του ο μεγαλύτερος αδελφός του τρεις φορές του ζήτησε τη μεσολάβησή του σε επιχειρηματικές υποθέσεις του, όμως και τις τρεις φορές ο ίδιος αρνήθηκε να παρέμβει.

Οσον αφορά τα σχόλιά του υπέρ του κόμματος Ούρι, ενόψει των βουλετικών εκλογών της 15ης Απριλίου, ο Ρο είπε ότι του είναι δύσκολο να απολογηθεί για τις δηλώσεις του. Οπως είπε, δεν μπορεί να δεχτεί ότι τα σχόλιά του αποτελούν βάσιμο λόγο για την παραπομπή του. Η αντιπολίτευση έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Ρο, καθώς η παροχή υποστήριξης σε κάποιο κόμμα από τον πρόεδρο απαγορεύεται από τον εκλογικό νόμο. Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής μπορεί να γίνει μέχρι αύριο, Παρασκευή, στις 11:30' (ώρα Ελλάδας).

Ο Ρο διευκρίνισε πάντως ότι το πολιτικό του μέλλον θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή