Ο Μαρκαριάν στο τιμόνι της Εθνικής Ανδρών

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 13:25
UPD:15:46
REUTERS/ENRIQUE MARCARIAN

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ένας παλιός γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του σε Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ιωνικό, ο Ουρουγουανός (με ρίζες αρμένικες) Σέρχιο Μαρκαριάν, είναι ο νέος προπονητής στην Εθνική Ανδρών.

Ο Μαρκαριάν, που θα έχει βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου, ήταν τελικά ο «εκλεκτός» του διευθυντή ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος εισηγήθηκε την πρόσληψή του και αυτή εγκρίθηκε από το σημερινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ο 71χρονος προπονητής έχει πλούσια εμπειρία σε πάγκους αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, καθώς στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η εργασία στις Εθνικές ομάδες Παραγουάης και Περού, και σε σημαντικούς συλλόγους της Νότιας Αμερικής, όπως οι Ολίμπια, Σέρο Πορτένιο, Κρους Αζούλ, Ουνιβερσιτάριο, Σπόρτινγκ Κριστάλ, Λιμπερτάδ, Ουνιβερσιτάριο Ντε Τσίλε και Ντανούμπιο.

Μεταξύ των σημαντικότερων διακρίσεών του λογίζονται η πρόκριση με την Εθνική Παραγουάης στο Μουντιάλ του 2002, η συμμετοχή με τον Ιωνικό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1999 και η συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002. 

«Η ανάθεση της ευθύνης να είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας, για μένα είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Έχουμε έναν δύσκολο στόχο μπροστά μας, αλλά πιστεύω στη δουλειά μου, όπως επίσης στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, με πρώτο τον αμέσως επόμενο αγώνα μας στην Ουγγαρία» δήλωσε ο Μαρκαριάν.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Πιστεύω ότι ο κ. Μαρκαριάν και οι συνεργάτες του πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει με την Ομοσπονδία σε αυτό το κρίσιμο σημείο της προκριματικής φάσης στο οποίο βρισκόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι, όλοι μαζί, προπονητής, παίκτες και ομοσπονδία, θα έχουμε μια καλή συνεργασία και νιώθω ότι μαζί με εμάς όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Μαρκαριάν στη νέα μας προσπάθεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις