Φυλάκιση ενός έτους στην κληρονόμο της Korean Air

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 11:11
UPD:13:55
REUTERS/KIM HONG-JI

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν, η Χέδερ Τσο, κόρη του προέδρου της Korean Air Τσο Γιανγκ-χο, συμπεριφερόταν «σαν θηρίο» και αντιμετώπιζε «σαν σκλάβους» το πλήρωμα.

A- A A+

Ένοχη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας έκρινε δικαστήριο της Νότιας Κορέας την κληρονόμο της Korean Air Lines, καταδικάζοντάς την σε ένα χρόνο φυλάκισης για την υπόθεση «φιστίκια και απεριτίφ».

Η Χέδερ Τσο, κόρη του προέδρου της Korean Air Τσο Γιανγκ-χο και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, κατηγορείτο ότι υποχρέωσε τον επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν να αποβιβαστεί από αεροσκάφος της εταιρείας, εξοργισμένη από τον τρόπο με τον οποίο της προσφέρθηκαν οι ξηροί καρποί στην πρώτη θέση (μέσα σε σακουλάκι και όχι σε πιάτο) αναγκάζοντας το αεροπλάνο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Η πτήση έφτασε στο Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

EURONEWS

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν, η Τσο συμπεριφερόταν «σαν θηρίο» και αντιμετώπιζε «σαν σκλάβους» το πλήρωμα. Τόσο ο Παρκ όσο και οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Τσο τον ανάγκασε να γονατίσει και του χτύπησε αρκετές φορές το χέρι με έναν φάκελο.

Οι δικηγόροι της Τσο υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά τους έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε, αλλά ότι οι ενέργειές της δεν αξίζουν την τιμωρία. Επίσης αρνήθηκαν ότι η Τσο χρησιμοποίησε βία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή