«No pasaran»

Επί πoδός ενάντια στον ολοκληρωτισμό του τρόμου
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 17:21

A- A A+

«No pasaran». Ο δρόμος μίλησε. Χιλιάδες Ισπανών συγκεντρώθηκαν αυθορμήτως στην πλατεία San Jaume στη Βαρκελώνη, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την τετραπλή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Μαδρίτη.

Η φρίκη και οργή μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση τούς κινητοποίησε άμεσα. Η επιλογή του χρόνου στον οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή η κτηνωδία είχε στόχο να προκαλέσει τη μεγαλύτερη αναταραχή και τα περισσότερα θύματα. Είναι μια επίθεση εναντίον της δημοκρατικής διαδικασίας και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα πολιτικό μέσο. Καμιά επίκληση υπεράσπισης δικαιωμάτων δεν νομιμοποιεί πράξεις τυφλής βίας και τρομοκρατίας. Η βαρβαρότητα δεν έχει λογική και πολύ δε περισσότερο ηθική, ό,τι και αν λένε οι τρομοκράτες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η ρητορεία τους είναι ένας ύμνος στο θάνατο. Συμμερίζονται την ίδια περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή. Abyssus abyssum invocat (άβυσσος άβυσσον επικαλείται).

Οι Ισπανοί καλούνται στις 12 Μαρτίου να διαδηλώσουν ότι «ο νέος φασισμός δεν θα περάσει». Επί πoδός ενάντια στον ολοκληρωτισμό του τρόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή