Μαλαισία: Ένοχος για σοδομία ηγέτης της αντιπολίτευσης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 06:51
UPD:10:26
REUTERS/OLIVIA HARRIS

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανουάρ Ιμπραχίμ.

A- A A+

Ένοχος για την κατηγορία της σοδομίας κρίθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, σε μία υπόθεση που οι οπαδοί του υποστηρίζουν πως είχε πολιτικά κίνητρα.

Η ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επιβεβαίωσε μια απόφαση του Εφετείου πέρυσι τον Μάρτιο, το οποίο είχε κρίνει τον 67χρονο Ιμπραχίμ ένοχο. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κάθειρξη πέντε ετών. 

Η σοδομία είναι παράνομη στη Μαλαισία, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της οποίας είναι μουσουλμάνοι. Το αδίκημα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 20 ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική συνεδρίαση, ο εισαγγελέας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την επιβολή ποινής μεγαλύτερης των πέντε ετών.

EURONEWS

Η επικύρωση της καταδίκης του Ανουάρ, ο οποίος κατηγορείτο ότι σοδόμισε έναν πρώην σύμβουλό του, εξέπληξε το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου, στην οποία βρίσκονταν πολλοί αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και μέλη της οικογένειας του Ανουάρ.

Η καταδίκη τον αποκλείει από πολιτικά αξιώματα, ενώ δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το 2018.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή