Συναντήσεις του υπ. Μεταφορών για Τραμ, Προαστιακό

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 14:40
A- A A+

Με τους υπευθύνους επιχειρήσεων και Οργανισμών, που εποπτεύονται από το υπουργείο του και έχουν σχέση με την Ολυμπιακή προετοιμασία, είχε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

Ο κ. Λιάπης προήδρευσε σύσκεψης, μαζί με τον υφυπουργό Τάσο Νεράντζη στην οποία έλαβαν μέρος οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, του Τραμ, του Προαστιακού και της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών. Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εκτελούμενων έργων και ζήτησε επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των έργων, ώστε αυτά να παραδοθούν έγκαιρα και να λειτουργούν με ασφάλεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση των έργων, που περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας, δηλαδή του Τραμ, το οποίο πρέπει να παραδοθεί σε περίπου δύο μήνες, και του Προαστιακού, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει στη διαδρομή από το Μενίδι μέχρι και το Αεροδρόμιο, με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς. Οι υπεύθυνοι των Οργανισμών διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι τα έργα θα παραδοθούν στην ώρα τους.

Το μεσημέρι ο κ. Λιάπης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου με τους υπουργούς και με αντικείμενο την ενημέρωσή του ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι το τραμ θα εγκαινιαστεί στην ώρα του. Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξουν οι διοικήσεις των επιχειρήσεων και Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Λιάπης επανέλαβε ότι κριτήριο για οιαδήποτε σχετική απόφαση, θα είναι η αξιοκρατία και η εντιμότητα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή