Μ. Γλέζος: Να αντισταθούμε σε όλες τις πιέσεις

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 14:19
UPD:14:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

A- A A+

Με το γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη από τη φυλακή το 1940, κάτω όμως από άλλες συνθήκες, παραλλήλισε τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «ταυτοποιήθηκε με την ιστορία».

Μιλώντας το πρωί στο Mega o κ. Γλέζος εκτίμησε παράλληλα ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα εξαρτηθεί από το αν η Ελλάδα θα επιμείνει στις θέσεις της. «Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε τον μύθο του αήττητου άξονα, θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών σημείωσε ότι «θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική και μερικούς με σκληρή γραμμή». «Εμείς σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», επεσήμανε.

Ερωτηθείς τέλος για τη αναφορά τού Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του με αφορμή το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων, είπε ότι θεωρεί πως «τη λύση θα τη δώσει ο γερμανικός λαός. «Οι πληροφορίες οι δικές μου είναι ότι μέσα στον γερμανικό λαό έχει αρχίσει συζήτηση "γιατί να έχουμε εξοφλήσει όλους τους άλλους και να μην εξοφλούμε την Ελλάδα"», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή