Υεμένη: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 06:56
UPD:09:17
REUTERS/Khaled Abdullah

Η χώρα έχει βρεθεί σε πολιτική αναταραχή μετά την παραίτηση του προέδρου και του πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα αφότου αντάρτες Χούτι κατέλαβαν το Προεδρικό Μέγαρο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη, με τη διαμεσολάβηση του απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη χώρα, Τζαμάλ Μπενομάρ.

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει την ανακοίνωση ότι ο ειδικός σύμβουλός του για την Υεμένη, θα μετάσχει εκ νέου στις διαπραγματεύσεις στην Υεμένη», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του. Η ίδια ανακοίνωση σημείωνε ότι ο Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι Μουν «καλεί όλες τις πλευρές να διαπραγματευθούν με καλή πίστη και σύμφωνα με το πνεύμα του συμβιβασμού».

Η χώρα έχει βρεθεί σε πολιτική αναταραχή μετά την παραίτηση του προέδρου και του πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα αφότου αντάρτες Χούτι κατέλαβαν το Προεδρικό Μέγαρο. Την Παρασκευή διαλύθηκε και το κοινοβούλιο και σύμφωνα με τους αντάρτες θα δημιουργηθεί μια νέα προσωρινή κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, μόλις το Σάββατο κατηγόρησε τους σιίτες αντάρτες Χούτι ότι έκαναν πραξικόπημα στην Υεμένη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή