Πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος στο Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 19:29
A- A A+

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος, στην οποία συζητήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και έγινε μια πρώτη αποτίμηση των αιτίων που οδήγησαν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ θα έχει δυο άξονες. Ο πρώτος αφορά στα εθνικά θέματα, και εκεί θα προταχθεί το εθνικό συμφέρον. Ο δεύτερος θα αφορά στα εσωτερικά θέματα. Οπου υπάρχει διαφωνία θα εκδηλώνεται με συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις και με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, και αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που αφορούν στις διαδικασίες του κόμματος, τονίζοντας ότι σταθμός θα είναι το συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο.

Για τα αίτια που οδηγήσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μετά τη σημερινή συζήτηση ανέλαβαν τρία μέλη του ΕΓ (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Χρύσα Αράπογλου, Πάρις Κουκουλόπουλος) να συνεχίσουν την ανάλυση η οποία θα παρουσιαστεί στο εθνικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει πριν το Πάσχα.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκινά αύριο περιοδεία στην Κρήτη, απαρχή «αμφίδρομης ενημέρωσης με το λαό».

Για τα αίτια της ήττας, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «από το 2000 παίρναμε το μήνυμα αλλά δεν το αξιολογήσαμε καλά. Ημασταν απόμακροι από την καθημερινότητα. Δεν λειτουργήσαμε πολιτικά πολλές φορές, δεν υπήρξε ψυχική ενότητα».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκφράσθηκαν αντιρρήσεις από ορισμένα στελέχη για την αποτελεσματικότητα της διεύρυνσης, αλλά και αιτιάσεις για το ότι υπήρχε ασαφές πολιτικό στίγμα.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής η Εύα Καϊλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή