Υδατοσφαίριση: «Περίπατος» του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 18:18
UPD:18:20
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» με την 12η επιτυχία τους σε ισάριθμα ματς ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

A- A A+

Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 16-7 του Παναθηναϊκού, στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του Β΄ γύρου) της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών.

Όπως συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, έτσι και στο σημερινό, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Οι «ερυθρόλευκοι» με την 12η επιτυχία τους σε ισάριθμα ματς ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και παράλληλα πήραν μεγάλη «ψυχολογική ντόπα» ενόψει του δύσκολου ευρωπαϊκού ματς με τη Μπαρτσελονέτα για το Τσάμπονς Λιγκ (ερχόμενη Τετάρτη).

Το ματς είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο 8λεπτο, όταν οι «πράσινοι» πρόβαλλαν αντίσταση και η περίοδος έκλεισε με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 4-3. Ακολούθησε σερί 8-0 για τους Πειραιώτες και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Δύσκολη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο επί της Χίου με 11-9 και παραμένει σε... τροχιά πλέι οφ. Η ομάδα του νησιού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε 8-8 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε ξανά 10-8, η Χίος μείωσε 10-9, αλλά ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Σαρησάββας «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Υδραϊκός απέναντι στον ουραγό, Νηρέα Λαμίας. Οι τυπικά γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 14-3, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της αγωνιστικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις