Έβρος: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πόρος και Λαγυνά

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 18:49
UPD:21:02
WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από το χωριό Λαγυνά το οποίο εκκενώθηκε την Παρασκευή καθώς έσπασαν τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό .

A- A A+

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο καθώς ανεβαίνει η στάθμη των νερών του ποταμού. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Πόρος, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί και ο οικισμός Λαγυνά.

Ο μεγάλος υδάτινος όγκος, που κατευθύνεται στο νότιο τμήμα του ποταμού σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι, προβληματίζουν τις αρχές που εκπονούν σχέδιο κατασκευής αναχώματος σε καίριο σημείο του οικισμού Πόρος ώστε να εμποδίσουν την εισροή νερών και να αποτρέψουν πιθανό πλημμυρικό επεισόδιο.

THRAKINET TV CHANNEL

Ο οικισμός Λαγυνά, εκκενώθηκε από νωρίς το πρωί καθώς πλημμύρισαν μερικές δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Εν τω μεταξύ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεδρίασε το βράδυ στις Φέρες του Έβρου, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις στις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι προσπάθειες αυτή την ώρα εστιάζονται κατά κύριο εκτός από τον Πόρο, στα Φυλαχτά και στο Τυχερό.

Οι τεχνικές υπηρεσίες και τα στελέχη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως το στοχευμένο σπάσιμο συγκεκριμένων αναχωμάτων, ώστε να εκτονωθεί ο μεγάλος υδάτινος όγκος και να νερά να κατευθυνθούν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή