Ανάληψη της ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Citibank

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 10:06
A- A A+

Η οργάνωση ''Επαναστατικός Αγώνας'' ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του σακ βουαγιάζ με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα CitiBank, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Παλαμά, στο Ψυχικό.

Στις 09.00 χθες το βράδυ άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα

''Ελευθεροτυπία'' και είπε ότι σε 35 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός, που έχει τοποθετηθεί στο υποκατάστημα της CitiBank στο Ψυχικό.

Περιπολικά της Αμεσης Δράσης απέκλεισαν την περιοχή, ενώ πυροτεχνουργοί και αξιωματικοί της ασφάλειας ερεύνησαν τους χώρους γύρω από την τράπεζα.

Δίπλα από την είσοδο της τράπεζας,στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Παλαμά, βρέθηκε ένα σακ βουαγιάζ που θεωρήθηκε ύποπτο. Εγινε ελεγχόμενη έκρηξη και όπως διαπίστωσαν πυροτεχνουργοί μέσα στο σακ βουαγιάζ υπήρχαν δύο μασούρια δυναμίτιδος, καλώδιο, πυροκροτητής και ένα ρολόι.

Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ η Σήμανση πήρε αποτυπώματα από την τζαμαρία της τράπεζας για να διαπιστωθεί μήπως τυχόν οδηγήσουν στους δράστες.

Πάντως, δυο ώρες μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, άγνωστος τηλεφώνησε και πάλι στην ''Ελευθεροτυπία'' και είπε ότι την ευθύνη για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού αναλαμβάνει η oργάνωση ''Επαναστατικός Αγώνας''.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της οργάνωσης θα δημοσιοευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας ''Ελευθεροτυπία''.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή