Κριτική Πρόντι για τον τρόπο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 11:35
UPD:11:44

A- A A+

Tην εκτίμηση ότι η τρομοκρατία σήμερα, είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η σύγκρουση με τους τρομοκράτες δεν επιλύεται με την άσκηση βίας. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ», επισήμανε ο κ. Πρόντι και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα του πολέμου στο Ιράκ είναι αρνητικά. Αρνητικά στο Ιράκ αλλά και εκτός Ιράκ: στην Κωνσταντινούπολη, στη Μόσχα, στη Μαδρίτη. Η τρομοκρατία την οποία έπρεπε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, είναι σήμερα πιο ισχυρή απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο».

«Όλη η Ευρώπη αισθάνεται ότι είναι υπό επίθεση», υπογράμμισε ο κ. Πρόντι και δήλωσε ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια θέση ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμοδίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στις βομβιστικές επιθέσεις της Μαδρίτης, ο κ. Πρόντι τόνισε ότι «το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει σε μια κοινή δράση -όλων των ευρωπαϊκών χωρών- και στην οργάνωση μια στρατηγικής με τα απαιτούμενα μέσα αντίδρασης». «Ήδη συζητούμε την ιδέα να έχουμε έναν Επιτροπο για θέματα τρομοκρατίας» υπογράμμισε ο κ. Πρόντι και πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή απάντηση θα πρέπει να είναι πιο σύνθετη σε σχέση με αυτή των ΗΠΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή