Επιμορφωτική διημερίδα από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 13:54
UPD:14:12
xenesglosses.arsakeio.gr/
A- A A+

Επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «Η Διδακτική των ξένων γλωσσών στον σύγχρονο κόσμο. Προβληματισμοί – Εξελίξεις – Εφαρμογές», διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία), σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκαίτε, υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός της διημερίδας είναι η επιμόρφωση καθηγητών ξένων γλωσσών, η σύνδεση θεωρητικών προσεγγίσεων της διδακτικής των ξένων γλωσσών με τη σχολική πραγματικότητα, η ενημέρωση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη δομή των σεναρίων διδασκαλίας και τη χρήση των Τ.Π.Ε., καθώς και η ανάδειξη στρατηγικών μάθησης προς όφελος των μαθητών με «μαθησιακές δυσκολίες» στις τάξεις των ξένων γλωσσών.

XENESGLOSSES.ARSAKEIO.GR/

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 από τις 16.30 έως τις 21.00 στη Στοά τού Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της διημερίδας με ανακοινώσεις από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ειδικούς στη διδακτική ξένων γλωσσών.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 από τις 09.30 έως τις 14.30 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού (Αρσάκη 1, Πλατεία Μιχαλακοπούλου, Παλαιό Ψυχικό) θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή κατόπιν προεγγραφής για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι τίτλοι των ανακοινώσεων και των εργαστηρίων υπάρχουν αναρτημένα στη σχετική ιστοσελίδα.

Οι εργασίες τής Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2015 θα μεταδοθούν ζωντανά διαδικτυακά (www.stoabibliou.gr) μέσω τού Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://hmerides.arsakeio.gr/.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή