Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 09:16
UPD:12:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Εικοσασέλιδη προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας εντοπίστηκε τη νύχτα σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που έκανε λόγο για προκήρυξη στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε και Σινώπης.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η ΕΛΑΣ και στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκια αστυνομικών. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων, μέσα σε σακούλα, usb στικ, το οποίο και περιείχε την προκήρυξη. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το στικάκι παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2014, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά του κτηρίου της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό.

INTIME NEWS/INTIMENEWS

Η προκήρυξη εντοπίστηκε τη νύχτα σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη.

Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, αλλά και για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή