Γ. Σακελλαρίδης: Καμία κωλοτούμπα σχετικά με το χρέος

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015 11:53
UPD:12:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Ενδεχομένως κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Φρένο» στα περί στροφής της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του χρέους επιχείρησε να βάλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μία ημέρα μετά τη σχετική τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε η κυβέρνηση δεν έχει κάνει «κωλοτούμπα» και πάγια θέση της παραμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και γι’ αυτό απαιτείται η διαγραφή του.

«Δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Ενδεχομένως κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η διαγραφή του χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους και ένας από αυτούς είναι εκείνος που περιέγραψε χθες ο κ. Βαρουφάκης σε παρουσίαση του προς Βρετανούς επενδυτές. «Υπάρχουν και άλλοι τρόποι», πρόσθεσε για να τονίσει στη συνέχεια ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι «να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη».

Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι έχει ανοίξει νέους δρόμους στη διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Δεν έχει κινηθεί και η διαδικασία από την ελληνική πλευρά για να γίνει ακόμη. Μέχρι τις 12 του μήνα νομίζω ότι υπάρχει πολύς καιρός», σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση για το η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα αν συναντήσει την άρνηση των εταίρων, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «το δημοψήφισμα έγινε την προηγούμενη Κυριακή» στις εκλογές.

Σχετικά με τον υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί. «Όταν γυρίσει ο πρωθυπουργός και ανοίξει η Βουλή, να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ανακοίνωση του ονόματος και θα προχωρήσουμε με μια πολύ ομαλή διαδικασία στην εκλογή του Προέδρου» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή