Πρόστιμα 72.000 ευρώ από το ΕΣΡ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 19:17
A- A A+

Πρόστιμα 47.000 ευρώ, σε ραδιόφωνα της περιφέρειας που εκπέμπουν και σε άλλους νομούς με διαφορετικές συχνότητες, αλλά και 25.000 ευρώ στον Alter για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, επέβαλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Παράλληλα, έστειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών περίπου 30 καταγγελίες εξαπατημένων τηλεθεατών από υπερχρέωσή τους σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς, μέσα από γραμμές 090.

Το ΕΣΡ θα αποστείλει έγγραφο στον ΟΤΕ και στην Εθνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να εξεταστούν οι συμβάσεις των εταιρειών παροχής υπηρεσιών τηλε-ηχοπληροφόρησης με τα κανάλια.

Οσο για τα πρόστιμα, αυτά αφορούν το ραδιοσταθμό TRT Μαγνησίας που εκπέμπει παράνομα και σε άλλο νομό και τιμωρείται με πρόστιμο 40.000 ευρώ, καθώς και το Ράδιο ΝΕΤ Φθιώτιδας (7.000 ευρώ) γιατί εκπέμπει και στο νομό Ευβοίας από τρεις συχνότητες.

Για το ραδιοσταθμό Vera Μαγνησίας, ο οποίος εκπέμπει από δύο συχνότητες στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας, το ΕΣΡ θα ζητήσει από την ΕΕΤΤ τη διακοπή λειτουργίας του.

Σχετικά με την απαγόρευση της μετάδοσης δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου, το ΕΣΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος κυρώσεως σε βάρος των καναλιών.

Κι αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γιατί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Τύπου και ΜΜΕ και τα δύο εδάφια της παραγράφου 1 του άρθρου 49 του Προεδρικού Διατάγματος, προκαλούν σύγχυση ως προς την αφετηρία του χρόνου απαγορεύσεως αναμετάδοσης των δημοσκοπήσεων (άλλοτε 15 ημέρες και άλλοτε ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών).

Προτεινόμενα για εσάς