Ο Ράμσφελντ για την παράδοση της εξουσίας στους Ιρακινούς

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 07:12
A- A A+

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε χθες πως δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως θα τηρηθεί η διορία το χρονοδιάγραμμα της 30ης Ιουνίου για τον τερματισμό της κατάληψης του Ιράκ και της μεταβίβασης της κυριαρχίας στους Ιρακινούς.

«Όλοι, μεταξύ τους και το Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ιράκ, έχουμε θέσει αυτόν τον στόχο», τόνισε ο Ράμσφελντ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προς το ΒΒC από το Πεντάγωνο.

«Κι αν πιστεύω πως αυτό θα συμβεί; Ναι, υπάρχει μία ελπίδα αυτό να συμβεί. Θα συμβεί όμως στα σίγουρα; Ποιός ξαίρει; Δεν γνωρίζω το τι πρόκειται να συμβεί αύριο», πρόσθεσε ο Ράμσφελντ.

«Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως οι Ιρακινοί κι η συμμαχία έχουν συνεργασθεί, και πως οι Ιρακινοί έχουν συντάξει ένα προσωρινό Σύνταγμα. Στόχος τους είναι η 30η Ιουνίου. Και γιατί να μην περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάνε; Μέχρι στιγμής τα έχουν πάει πάρα πολύ καλά», τόνισε ο Ράμσφελντ.

Αλλά κι ο υφυπουργός Αμύνης Πολ Γούλφοβιτς, όταν ερωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα της 30ης Ιουνίου, απάντησε σιβυλλικά: «Ξέρετε, δεν είναι η δουλειά μου να κάνω προβλέψεις για ημερομηνίες», τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στην ιδέα να επιτύχουμε την παράδοση ακριβώς εκείνην την ημερομηνία. Και πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό διότι θα σημάνει το τέλος της κατοχής. Θα σημαίνει πως οι Ιρακινοί θα είναι υπεύθυνοι για την ίδια τους τη χώρα. Ομως δεν πρόκειται να σημειωθεί μία αλλαγή από τη μία ημέρα στην άλλη», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή