Ισπανία: Διπλή ανατροπή και νίκη η Μπαρτσελόνα, 3-2, τη Βιγιαρεάλ

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 23:51
UPD:23:53
REUTERS/GUSTAU NACARINO
A- A A+

Αποφασισμένη να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία σε ένα ακόμη συγκλονιστικό ματς νίκησε 3-2 τη Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου», για την 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Από την ήττα στο «Σαν Σεμπαστιάν» και μετά παρατηρείται μεγάλη συσπείρωση στους Καταλανούς, που δεν το βάζουν κάτω με τίποτα. Όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Κύπελλο, έτσι κι απόψε οι Καταλανοί βρέθηκαν να χάνουν στο 30΄ από το τυχερό γκολ του Τσερίσεφ, ωστόσο, στην εκπνοή του ημιχρόνου ισοφάρισαν με το Νεϊμάρ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και πάλι το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε με το Βιέτο στο 52΄, αλλά μέσα σε 5 λεπτά η «Μπαρτσα» έφερε τα πάνω κάτω, αρχικά με τον Ραφίνια (54΄) και στη συνέχεια με το Μέσι (56΄). 

Το γκολ του Άσπας στο 89΄ «λύτρωσε» τη Σεβίλλη απέναντι στην Εσπανιόλ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με 3-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και παραμένει σε... τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16΄ με το πέναλτι του Στουάνι, αλλά στο 27΄ και 36΄ οι Ανδαλουσιάνοι .έφεραν... τούμπα το ματς με τα γκολ των Φιγκουέιρας και Βιτόλο (2-1).

Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 41΄ η Εσπανιόλ (αποβλήθηκε ο Κασίγια) κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78΄ με το Μάτα, αλλά ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Άσπας χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

Πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη σεγκούντα ντιβιζιόν η Λεβάντε. Η ομάδα της Βαλένθια ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το Λουκά Βύντρα να παίζει σε όλο το 90λεπτο, και δεν λέει να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Και τα δύο γκολ των Βάσκων, που πήραν βαθιά ανάσα με το «τρίποντο» αυτό, πέτυχε ο Αντούριθ στο 49΄ και 90΄.

Μεγάλη νίκη επί της Χετάφε με 1-0 πήρε η Αλμερία, χάρις στο γκολ του Μέντες στο 44΄. Χάρις στο αποτέλεσμα αυτό οι γηπεδούχοι βγήκαν εκτός της ζώνης του υποβιβασμού και πλησίασαν τη σημερινή αντίπαλό τους στον ένα βαθμό (19 έναντι 20). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 63΄ λόγω αποβολής του Εσκουντέρο, ενώ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 83΄ με την αποβολή του Χέμεντ, για λογαριασμό της Αλμερία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις