Κ. Μπακογιάννης: Συνεχείς οι επιχειρήσεις σε Στερεά Ελλάδα – Ευρυτανία

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 22:25
UPD:22:38
Ευρυτανικά Νέα/Ηλίας Τσώνης
A- A A+

«Οι υπηρεσίες μας είναι σε επιφυλακή με συνεχείς επιχειρήσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο. Βασικό μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος από την Ευρυτανία, η οποία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό συντονίζει τις επιχειρήσεις για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη,  στη Φθιώτιδα ζητήθηκε η μεταφορά των ποιμνιοστασίων που βρίσκονται παραπλεύρως του Σπερχειού, στα χωριά Καστρί και Παλιούρι. Επίσης το πρωί, ζητήθηκε και η μεταφορά ορισμένων πολιτών που διαμένουν σε καταλύματα κοντά στον Σπερχειό ποταμό, ενώ παράλληλα γίνονται παρεμβάσεις εμβάθυνσης στα σημεία των γεφυρών, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε σημεία, επικίνδυνα να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, από μισθωμένα μηχανήματα.

Ο μεγαλύτερος όγκος των υδάτων συσσωρεύτηκε στην πεδιάδα της Λαμίας, δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα έρχονται από δυτικά. Υπάρχουν δε ορισμένες πλημμυρισμένες ιδιοκτησίες. Στη θέση Περιβόλι έπεσε ένα γεφύρι, και υπάρχουν τρία αποκλεισμένα χωριά. Συνεργείο της Περιφέρειας βρίσκεται στο σημείο, με στόχο να παρέμβει εφόσον εντοπιστεί ανάγκη. Η Τοπική Κοινότητα Κυριακοχωρίου έχει απεγκλωβιστεί.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας βρίσκεται σε επιφυλακή, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη, Ευθύμιου Καραΐσκου και του εντεταλμένου συμβούλου, Θανάση Καρακάντζα.

Στην περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην περιοχή επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο χωριό Κρίκελλο, όπου μία μεγάλη κατολίσθηση ανάγκασε τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να δώσουν εντολή εκκένωσης του χωριού. Δεν υπάρχει πρόσβαση στις Τοπικές Κοινότητες της ΔΕ Δομνίστας, δεδομένου ότι αυτή γίνεται μέσω Κρικέλλου. Την εκκένωση του χωριού παρακολούθησε ο Κ. Μπακογιάννης.

Παράλληλα, σοβαρά ζητήματα αντιμετωπίζει ολόκληρος ο δήμος Αγράφων, με το οδικό δίκτυο προς τη ΔΕ Αγράφων να παραμένει κλειστό και πολλούς οδικούς άξονες σε όλη την επικράτεια του να παρουσιάζουν έντονα προβλήματα.

Το οδικό δίκτυο από Γαύρο προς Προυσό, ενώ έχει διανοιχτεί, παραμένει κλειστό για λόγους ασφαλείας, λόγω της πιθανότητας κατολισθήσεων και μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Αστυνομική Διεύθυνση θα επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων.

Τα οδικά δίκτυα στην Ποταμιά  δεν παρουσιάζουν προβλήματα, εκτός από τον δρόμο προς Χελιδόνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΛΗΣ

Δρόμος έχει πλημμυρίσει σε χωριό της Ευρυτανίας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Η κίνηση προς Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιείται μόνο μέσω του εθνικού δικτύου, ενώ το εθνικό δίκτυο Λαμία-Καρπενήσι δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Οι ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα.   

Υπάρχουν εκτενή προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε τα δεδομένα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό καθώς οι βροχοπτώσεις είναι συνεχείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΛΗΣ

Βράχος έχει πέσει στο δρόμο σε χωριό της Ευρυτανίας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει αρκετά τμήματα  του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως στην Ευρυτανία, ενώ έχουν περιοριστεί τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Σπερχειό ποταμό.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ αλλά και τα διασωστικά σώματα που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ τόνισε πως έπειτα από την αντιμετώπιση της κρίσης, σειρά έχει η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους να προχωρήσουν στις απαραίτητες για την επιβίωση της Περιφέρειας αποζημιώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή