Δίκη ΕΛΑ : Καταθέτει ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 12:44
A- A A+

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Ο μάρτυρας που εξετάζεται από την πολιτική αγωγή υποστήριξε οτι το μέλος της οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Φιλίπ» που, όπως είπε ο δημοσιογράφος, είναι ο Κώστας Αγαπίου ήταν ο αγγελιοφόρος του ΕΛΑ.

Ο κ. Ζήσης κατέθεσε επίσης οτι απο τα στοιχεία που ο ίδιος έχει συλλέξει προκύπτει η σχέση του Χρήστου Τσιγαρίδα με τον ΕΛΑ αλλά δεν προκύπτει εμπλοκή των Αγγελέτου Κανά και Ειρήνης Αθανασάκη.

Στο μεταξύ ο συνήγορος της Αθανασάκη, κ.Δημήτρης Τσοβόλας ζήτησε την ανάκληση της χθεσινής απόφασης του δικαστηρίου με την οποία απερρίφθη το αίτημά του για μή ανάγνωση των εγγράφων από τη ΣΤΑΖΙ. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα ανάκλησης και έκρινε ότι όλα τα έγγραφα είναι αξιοποιήσιμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Κώστα Αγαπίου και Μιχάλη Κασσίμη κ. Σπύρος Φυτράκης ζήτησε απο το δικαστήριο να ενεργήσει μέσω δικαστικής συνδρομής ώστε να επιβεβαιώσουν επισήμως οι γερμανικές αρχές τη γνησιότητα των εγγράφων.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή