Μπους : Σθεναρή στάση όλων απέναντι στους τρομοκράτες

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 13:11
A- A A+

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους κάλεσε «τον ελεύθερο κόσμο» να τηρήσει σθεναρή στάση απέναντι στους τρομοκράτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν, κατά τη γνώμη του, τις επιθέσεις, με την ελπίδα να δημιουργήσουν παγκόσμιο πανικό.

«Πιστεύω ότι οι τρομοκράτες θα σκοτώσουν και άλλους αθώους σε μία προσπάθεια να κάνουν τον κόσμο να τρέμει. Απέναντι στην απειλή αυτήν είναι σημαντικό ο ελεύθερος κόσμος να τηρήσει σθεναρή και αποφασιστική στάση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από τη σνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Πέτερ Μπαλκενέντε.

«Οι τρομοκράτες δεν σκότωσαν ανθρώπους μόνο στην Ισπανία. Σκότωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκότωσαν στην Τουρκία, σκότωσαν στη Σαουδική Αραβία. Σκοτώνουν παντού όπου μπορούν. Νομίζω ότι πρόκειται για δολοφόνους χωρίς οίκτο. Θέλω να πω ότι θα σκοτώσουν αθώους προσπαθώντας να κλονίσουν τη θέλησή μας. Αυτό θέλουν να κάνουν», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση των επιθέσεων της Μαδρίτης στο αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών.

Οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν ποτέ να κλονίσουν τη θέληση των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συνεργασθούμε με τις φιλικές μας χώρες για να προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους τρομοκράτες, είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή