Δέσμευση Παυλόπουλου για απόδοση παρακρατηθέντων πόρων στην ΚΕΔΚΕ

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 14:07
UPD:14:12

A- A A+

Για τη σταδιακή απόδοση, από το 2005, των παρακρατηθέντων (από το 1997 μέχρι σήμερα) πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύτηκε επίσης και για την εφαρμογή του νόμου 1828 που διέπει τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το 1997 και μετά, «αρχίζει μια πορεία την οποία θα χαρακτήριζα πορεία κατάρρευσης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, σε ό,τι αφορά τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος. Η κατάρρευση αυτή, υπογράμμισε ο υπουργός, κορυφώνεται το 2000 και το χρέος του δημοσίου απέναντι στους ΟΤΑ παίρνει τη μορφή «καθαρής υπεξαίρεσης». Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιον του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ πως «δεν θα ξαναϋπάρξει χρέος».

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε επίσης τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για τα θεσμικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ώστε να συζητηθούν και να περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Κουκουλόπουλος, ζήτησε έναν άμεσο ουσιαστικό και χρονικά προσδιορισμένο διάλογο και ένα πλαίσιο εθνικής συμφωνίας και δέσμευσης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο να «βρεθούν στον αέρα» οι 30.000 εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, καθώς και οι σχολικοί φύλακες, οι σχολικοί τροχονόμοι, η Δημοτική Αστυνομία και δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση λήγει στις 30 Ιουνίου, ζήτησε να ληφθεί ένα άμεσο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή