Συνεχίστηκε η κόντρα για τα Ολυμπιακά έργα

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 17:10
A- A A+

Διαξιφισμών συνέχεια http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/16/887389.htm για τα Ολυμπιακά έργα, μετά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους. Ιδιαίτερα μάλιστα, στη μαραθώνια διαδρομή και στο έργο της αφετηρίας της, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, προκαλώντας την αντίδραση της προκατόχου του, Βάσως Παπανδρέου, που έκανε λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης των όποιων καθυστερήσεων για κομματικό όφελος.

Ανταπαντώντας ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι «Δεν αποκρύπτω την αλήθεια. Αυτό έκανε η κυρία Παπανδρέου με δηλώσεις αμετροέπειας. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το παρελθόν».

Στη 1 μ.μ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, για να δώσει διευκρινίσεις για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνικό θέμα και θα πρέπει να αποβληθεί η μικροκομματική αντίληψη και οι σκοπιμότητες. «Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι τα τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί», πρόσθεσε, και κάλεσε τους νέους υπουργούς να σταματήσουν την κινδυνολογία, γιατί με τον τρόπο αυτό εκτίθεται διεθνώς η Ελλάδα.

Συνεργασία μιας ώρας με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και το ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρο Καπράλο, είχε ο πρωθυπουργός. Ακολούθως η κα Πετραλιά επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου οι αρμόδιοι τεχνικοί των αναδόχων την διαβεβαίωσαν ότι το σκέπαστρο Καλατράβα θα παραδοθεί στις 20 Ιουλίου.

Τα Ολυμπιακά έργα σε Φάληρο και Ελληνικό επισκέφθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, το τραμ ο Μιχάλης Λιάπης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/17/887748.htm .

Πρόσθετες πιστώσεις για πράσινο και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου γύρω από τα ολυμπιακά εργα του Ελληνικού θα ζητήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος δήλωσε ότι τα επτά έργα θα είναι έτοιμα τέλη Μαΐου.

Τέλος, συνάντηση με τη δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιαννη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, με την οποία συζήτησαν κυρίως για την ολυμπιακή προετοιμασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή