Συνάντηση νοσηλευτών με τον υπουργό Υγείας

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 23:49
UPD:01/02/2015 15:07
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε το βράδυ το Σαββάτου αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ).

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με πρώτο αυτό της ανάγκης για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών. Επίσης όπως αναφέρει η Ομοσπονδία ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά νοσηλευτές.

Επιπλέον,  θα φροντίσει να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για τις μετακινήσεις (μετατάξεις) των εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που πλήττουν βάναυσα το θεσμό της οικογένειας.

Σχετικά με το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει πως ο υπουργός τους εξέπληξε ευχάριστα, μιας και ήταν ενήμερος και σύμφωνος ότι το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκαλέσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του αναπληρωτή Υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ στην ανακοίνωση της, έγινε συζήτηση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη θεσμοθέτηση και νέων νοσηλευτικών ειδικοτήτων, όπως αυτή του κοινοτικού νοσηλευτή, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του θεσμού των ειδικοτήτων.

Για το ζήτημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ο υπουργός δεσμεύτηκε, όπως τονίζει η ΠΑΣΥΝΟ, ότι κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή