Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο με παρουσία τουρκικών F16

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 17:54
UPD:20:03
Eurokinissi/ΥΕΘΑ

Ο Πάνος Καμμένος ρίχνει το στεφάνι στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων.

A- A A+

Παρουσία δύο τουρκικών F-16 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού, πραγματοποίησαν σήμερα ρίψη στεφάνου, από ελικόπτερο, στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, όπου το 1996 σαν σήμερα έχασαν τη ζωή τους τρείς Έλληνες αξιωματικοί, οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός .

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυο τουρκικά F-16 εμφανίστηκαν στην περιοχή και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος μαζί με τους δυο αρχηγούς, Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά συνέχισαν για την Κρήτη για να αποδώσουν τιμή στον καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη, που πολέμησε στην Κύπρο και στη συνέχεια μετέβησαν στην 133 Σμηναρχία Μάχης στην Κρήτη.

Ο κ. Καμμένος, χαρακτήρισε τον  Μπικάκη σύγχρονο ήρωα και τόνισε ότι τιμάται από την Πολιτεία με καθυστέρηση.

Ο καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης πήρε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974, υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.).

Ο ίδιος έμεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερις μέρες μόνος του καθώς οι συμπολεμιστές του τον θεωρούσαν νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Ωστόσο κατέστρεψε πέντε τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ.

Μετά την απόλυση από το Στρατό, εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όταν και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή