Η Αριάν Λαμπέντ στα κινηματογραφικά Όσκαρ της Γαλλίας

Βραβείο Σεζάρ διεκδικεί η Αριάν Λαμπέντ
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 18:08
UPD:18:09
A- A A+

Ελληνικό άρωμα έχουν τα φετινά Σεζάρ, τα βραβεία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού στις υποψηφιότητες συγκαταλέγεται και η  Αριάν Λαμπέντ ως μια από τις πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς του γαλλόφωνου σινεμά.

H 30άχρονη - γεννημένη στην Ελλάδα - Γαλλίδα ηθοποιός είναι υποψήφια πρώτη φορά για βραβείο Σεζάρ στα κινηματογραφικά Όσκαρ της Γαλλίας,  για την ερμηνεία της στο μελαγχολικό δράμα «Fidelio (L'odyssée d'Alice)», σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Λουσί Μπορλετό.

Η Λαμπέντ υποδύεται τη δεύτερη μηχανικό ενός φορτηγού πλοίου, η οποία ανακαλύπτει πως ο προκάτοχός της έχει πεθάνει. Διαβάζοντας το ημερολόγιο και τις αφηγήσεις του, θα αποφασίσει να αναθεωρήσει τη μέχρι τότε ζωή της και να την αλλάξει. Όλα αυτά διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μέσα σε ένα πλοίο, όπου ο καπετάνιος είναι ο πρώτος της μεγάλος έρωτας.

Σκηνή της ταινίας «Fidelio (L'odyssée d'Alice)».

Ο συγκεκριμένος ρόλος είχε αποφέρει μία σημαντική διάκριση στο περσινό Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Το βραβείο του Λοκάρνο είναι το δεύτερο - από μεγάλο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ - που προστέθηκε στην καριέρα της ηθοποιού, έπειτα από το Κύπελλο Βόλπι, το οποίο απέσπασε στη Βενετία το 2010 για την ερμηνεία της στην ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.
Η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Σεζάρ θα λάβει χώρα στις 20 Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς