Τηλεφωνική συνομιλία Τζωρτζ Μπους, Κώστα Καραμανλή

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 07:34
A- A A+

Δεκαπεντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζωρτζ Μπους, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπους, αφού συνεχάρη τον κ. Καραμανλή για την εκλογή του, εξέφρασε τη βούληση της Ουάσινγκτον, να βοηθήσει για την επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο του κοινοτικού κεκτημένου.

Με τη συμμετοχή και των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας θα διεξαχθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας η τετραμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβούν στη Λουκέρνη τέσσερις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 28 Μαρτίου και στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Στη Λευκωσία, συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα, μετά και την απόφαση του Ραούφ Ντενκτάς να μην μεταβεί στη Λουκέρνη.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να πάρει σαφή θέση και τον προειδοποίησε εάν δεν παραστεί στην τετραμερή διάσκεψη, δεν θα αποτελεί πλέον μέρος των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή