Υποψήφιος και ο Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 14:41
UPD:14:47
REUTERS/ARND WIEGMANN

Ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ.

 

A- A A+

«Σήμερα είναι μια ημερομηνία – ''κλειδί'' στο εκλογικό ημερολόγιο. Υπέβαλα την υποψηφιότητά μου και τώρα είναι στο χέρι της Επιτροπής να ακολουθήσει τη διαδικασία».

Με αυτό το μήνυμα στο Twitter ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες εκλογές της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στην οποία ο γηραιός Ελβετός παράγοντας ευελπιστεί ότι θα έχει και μια πέμπτη συνεχή θητεία ως ο ύπατος αξιωματούχος της.

Επικεφαλής της υπέρτατης ποδοσφαιρικής αρχής από το 1998, ο Μπλάτερ επέλεξε την καταληκτική ημερομηνία για να ανακοινώσει την απόφασή του, καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα.

Ακολούθως οι υποψήφιοι θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή θα ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA, που θα εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κυβερνώντος σώματος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι μέχρι στιγμής έξι, μαζί με τον Μπλάτερ.  Πρόκειται για τον Πορτογάλο πρώην κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας» Λουίς Φίγκο, τον Ολλανδό Μίκαελ Φαν Πράαγκ, τον πρίγκιπα της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, τον πρώην Γάλλο διεθνή Νταβίντ Ζινολά και τον συμπατριώτη του Ζερόμ Σαμπάν, πρώην στέλεχος της FIFA.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις