Επιδρομή από αέρος για τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 07:47
A- A A+

Τρία ελικόπτερα του πακιστανικού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου πιστεύται ότι μπορεί να έχει παγιδευθεί ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

«Τρία ελικόπτερα σφυροκοπούν με σφοδρότητα την περιοχή», δήλωσε κάτοικος της κωμόπολης Ουάνα, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου γίνονται οι επιχειρήσεις. «Ακούγονται επίσης πυρά αυτομάτων όπλων και έχουν ρίξει μία βόμβα», πρόσθεσε ο ίδιος κάτοικος.

Οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από ομάδες ενόπλων της Αλ Κάιντα και μέλη πακιστανικών φυλών, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι έχουν παγιδεύσει ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Αλ Κάιντα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Ισλαμαμπάντ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Ουαζιριστάν, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του Πακιστάν, μπορεί να έχουν περικυκλώσει τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

Αλλος κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμμία ένδειξη πως στην περιοχή βρίσκεται ο ίδιος ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε στο CNN ότι

«κρίνοντας από την αντίσταση που συναντούμε από τους ανθρώπους εκεί, αισθανόμαστε πως μπορεί να είναι ένας στόχος μεγάλης σημασίας».

«Τα σπίτια είναι σχεδόν φρούρια, πλίνθινα φρούρια. Σε όλα αυτά τα φρούρια έχουν οχυρωθεί και προβάλουν σθεναρή αντίσταση», πρόσθεσε ο Περβέζ Μουσάραφ.

Πηγή των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι δεν αποκλείεται σήμερα να χρησιμοποιηθεί και η αεροπορία για να πληγούν οι στόχοι στο Ουαζιριστάν.

Ο υπουργός Πληροφοριών, Σεΐχης Ρασίντ Αχμεντ δήλωσε σε ιδιωτικό κανάλι ότι «η επιχείρηση μπορεί να συνεχισθεί για άλλη μία ή δύο ημέρες».

Παράλληλα με το σφυροκόπημα της περιοχής από τις πακιστανικές δυνάμεις, οι θέσεις που πιστεύεται ότι έχουν καταλάβει οι άνδρες της Αλ Κάιντα πλήττονται και από τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο έδαφος του Αφγανιστάν. Η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων έχει την κωδική ονομασία «Σφύρα και Ακμων».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ επισκέφθηκε την Πέμπτη το Πακιστάν, όπου έδωσε διαβεβαιώσεις για την στρατιωτική

συνεργασία των δύο πλευρών και επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί την κυβέρνηση Μουσάραφ ως στρατηγικής σημασίας εταίρο στον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή