Ενόχληση από την Π. Αττικής για τη μεταφορά απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 13:16
UPD:13:29
ICON PRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
A- A A+

Την απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Αττικής, Γιώργου Διδασκάλου και Μανώλη Αγγελάκα, για μεταφορά 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική ενέργεια» την απόφαση των «δυο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γ.γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων», κατηγορώντας τους πως αγνοούν τη δική της απόφαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) να βάλει τέλος στο αποτυχημένο μοντέλο διαχείρισης των σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή».

«Η περιφερειάρχης Αττικής», σημειώνεται, «έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή».

Η περιφερειακή Αρχή εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. «Η λύση δεν είναι πλέον η Φυλή», διαμηνύει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή