«Παραπλανήθηκε» η Πολωνία για την ύπαρξη όπλων στο Ιράκ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Αλεξάντερ Κβασνιέφκσι, σε δημοσιογράφους
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 08:39
A- A A+

Η Πολωνία, στρατηγικής σημασίας σύμμαχος των ΗΠΑ στο Ιράκ, παραδέχθηκε πως νοιώθει να παραπλανήθηκε αναφορικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι είχε ο Σαντάμ Χουσέιν, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας αποσύροντας τις δυνάμεις της από το Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφκσι υπεραμύνθηκε της πολιτικής απόφασης να συνταχθεί με τις ΗΠΑ στο θέμα του Ιράκ, λέγοντας σε ομάδα Ευρωπαίων δημοσιογράφων με τους οποίους συναντήθηκε, ότι οι Ιρακινοί άξιζαν να απελευθερωθούν από τον Σαντάμ.

«Πιστεύω ότι το Ιράκ σήμερα, χωρίς τον Σαντάμ Χουσέιν, είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι το Ιράκ με τον Σαντάμ Χουσέιν», δήλωσε ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.

Ωστόσο εξέπληξε τους συνομιλητές του, όταν είπε ανοικτά αυτό που αρκετοί φιλοαμερικανοί πολιτικοί στην Πολωνία, τολμούν να ομολογήσουν μόνον σε κατ'ιδίαν συναντήσεις.

«Φυσικά νοιώθω άβολα διότι παραπλανηθήκαμε για το θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής», είπε ο Κβασνιέφσκι.

Το χρονικό σημείο των δηλώσεων το πολωνού προέδρου μπορεί να προκαλέσει την ενόχληση της Ουάσινγκτον, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που κέρδισε τις εκλογές, δεσμεύθηκε ότι οι ισπανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το Ιράκ εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχει αναλάβει την κατάσταση στα χέρια του ο ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή