Εμπλοκή στη δίκη για τον ΕΛΑ, διεκόπη η διαδικασία

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 11:00
A- A A+

Εμπλοκή στην εξέλιξη της διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρουσιάστηκε με την άρνηση του ενός εκ των δύο διορισθέντων από το δικαστήριο συνηγόρων της Ειρήνης Αθανασάκη να αναλάβει καθήκοντα και επιπλέον την άρνηση της κατηγορουμένης να δεχθεί ως συνήγορό της τον δεύτερο.

Με την έναρξη της διαδικασίας και παρά τις επισημάνσεις των δύο εισαγγελέων έδρας οτι η άρνηση δικηγόρου να αποδεχθεί το διορισμό του συνιστά ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα, ο διορισθείς Κωνσταντίνος Αγγελής αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της Αθανασάκη.

Ο κ. Αγγελής επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους, αλλά και λόγους ηθικής τάξης, καθώς, όπως ανέφερε ο συνήγορος, πρέπει να απολάβει της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου ειδικά σε υποθέσεις σοβαρές, όπως η εκδικαζόμενη.

Οσον αφορά τον δεύτερο διορισθέντα συνήγορο, Θεοφάνη Δάλλα, η ίδια η κατηγορουμένη δήλωσε πως δεν επιθυμεί να την εκπροσωπήσει και ζήτησε να διοριστούν από το δικαστήριο οι συνήγοροι, που είχε επιλέξει από την αρχή η ίδια, οι οποίοι αποχώρησαν χθες.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Ευαγγελάτος, που εκπροσωπεί τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιώργο Ραφτόπουλο, αναφερόμενος στην τοποθέτηση των δύο εισαγγελέων, ζήτησε από το δικαστήριο να μην προχωρήσει σε δίωξη δικηγόρου.

Η διαδικασία έχει διακοπεί.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή