Σύσκεψη στο Μαξίμου για Σουλτς και Ντέισελμπλουμ

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 17:26
UPD:17:29
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ο Γ. Δραγασάκης έχουν ετοιμάσει φάκελο με τις ελληνικές θέσεις τον οποίο και θα παραδώσουν στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της επίσκεψης, την Παρασκευή του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντέισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ο Γ. Δραγασάκης έχουν ετοιμάσει φάκελο με τις ελληνικές θέσεις τον οποίο και θα παραδώσουν στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να αρχίσει και επισήμως η διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση «είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και δανειστές της χώρας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και για την απομείωση του χρέους. Έχει ένα έτοιμο αναπτυξιακό σχέδιο και ένα τετραετές δίκαιο φορολογικό σχέδιο».

Ήδη βέβαια οι νέοι υπουργοί προανήγγειλαν σαρωτικές αλλαγές είτε προς την κατεύθυνση «αποκατάστασης των αδικιών», είτε σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, σε μια προσπάθεια αυτές να γίνουν άμεσα, αφενός για να δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης αφετέρου να προηγηθούν της όποιας διαπραγμάτευσης με την πλευρά των δανειστών. Αλλαγές που στην κυβέρνηση δεν θεωρούν ότι συνδέονται με τη διαπραγμάτευση, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά σε μία διαπραγμάτευση «συμφωνείς για τους στόχους και όχι για τον τρόπο που θα τους επιτύχεις».

Ωστόσο παραμένει ζητούμενο η κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού προκύψει από την υιοθέτηση των εξαγγελιών, στο μέτρο που αυτές θα γίνουν πράξη και φυσικά η αντίδραση των Ευρωπαίων, μέχρι τουλάχιστον να αρχίσουν να αποδίδουν τα νέα μέτρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή