Ταϊβάν : Διεκόπη η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 11:55
A- A A+

Διεκόπη σήμερα η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος για τις αυριανές προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας,Τ σεν Σούι-μπιάν και της αντιπροέδρου Ανέτ Λού.

«Για το καλό της κοινωνικής σταθερότητας, διεκόπησαν όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες», τόνισε ο Σου Τσεν-Τσανγκ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τσεν.

Ο 54χρονος πρόεδρος της Ταϊβάν πυροβολήθηκε στο στομάχι στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην πόλη Ταϊνάν,αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο Reuters. Ο Τσεν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης. Από τα πυρά τραυματίστηκε στο γόνατο και η 59χρονη αντιπρόεδρος της Ταϊβάν, Ανέτ Λού.

«Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος έχουν τις αισθήσεις τους και η ζωή τους δεν κινδυνεύει», τόνισε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Τσίου Ι- τζεν σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τσεν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Oι προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν θα πραγματοποιηθούν πάντως κανονικά, δήλωσε ο Τσίου Ι- τζεν.

Σύμφωνα με τον Τσίου, μία και μόνο σφαίρα βρήκε τον πρόεδρο της Ταϊβάν, που επέβαινε σε ένα ανοικτό όχημα. «Η σφαίρα χτύπησε πρώτα την αντιπρόεδρο στο δεξί γόνατο και στη συνέχεια τον Τσεν στην κοιλιά», τόνισε ο βουλευτής Ουάνγκ Χσιν -ναν που ταξίδευε μαζί με τον προεδρο.

Ο Τσεν που ακολουθεί μια επιθετική πολιτική ανεξαρτησίας από την Κίνα, αγωνίζεται να επενεκλεγεί στις αυριανές προεδρικές εκλογές έχοντας ως αντίπαλο τον ηγέτη του Εθνικιστικού κόμματος, Λιεν Τσαν που τάσσεται υπέρ μιάς πιό συμβιβαστικής προσέγγισης με το Πεκίνο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αυριανή αναμέτρηση θα κριθεί για λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, σε σύνολο 16,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή