Επίθεση Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ στην μεθοριακή κοιλάδα Σεμπάα

Με όλμους προς τον Λίβανο απάντησαν οι Ισραηλινοί
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 12:40
UPD:14:47
REUTERS/KARAMALLAH DAHER

Το Ισραήλ απάντησε με 13 όλμους οι οποίοι έπληξαν ακατοίκητη περιοχή στο νότιο άκρο του λιβανικού εδάφους, κοντά στο χωριό Γουαζάνι.

A- A A+

Επίθεση κατά ισραηλινού στρατιωτικού κονβόι οχημάτων στην μεθοριακή περιοχή της κοιλάδας Σεμπάα, μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, φέρεται να έχει εξαπολύσει η ριζοσπαστική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμφωνα με λιβανική πολιτική πηγή.

Το χτύπημα έγινε με άνω του ενός κατευθυνόμενους πυραύλους είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Πρόκειται πιθανότατα για απάντηση της Χεζμπολάχ στο πλήγμα που δέχτηκαν στελέχη της εντός της Συρίας πριν από 10 ημέρες, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

EURONEWS

Το Ισραήλ απάντησε, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου, με 13 όλμους οι οποίοι έπληξαν ακατοίκητη περιοχή στο νότιο άκρο του λιβανικού εδάφους, κοντά στο χωριό Γουαζάνι.

«Αρχικές πληροφορίες υποδεικνύουν ότι αντιαρματική ρουκέτα εκτοξεύτηκε εναντίον στρατιωτικού οχήματος κοντά στο Μτ Ντοβ του βόρειου Ισραήλ», ανακοίνωσαν στο Twiiter οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε με τη σειρά ότι «αυτή τη στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις απαντούν στα γεγονότα στο βορρά. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να διαταράξουν τις ζωές των πολιτών μας και να απειλούν την ασφάλειά τους. Θα απαντήσουμε με πυγμή σε όποιον προσπαθήσει να μας προκαλέσει».

Φήμη η οποία κυκλοφόρησε για απαγωγή Ισραηλινού στρατιώτη από τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της επίθεσης διαψεύδεται από τις ισραηλινές αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή